Politică

​PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI ZINAIDA GRECEANÎI A FOST CONFIRMATĂ POZITIV CU COVID-19

19 octombrie, 2020

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus. Potrivit agenției INFOTAG, secretariatul Parlamentului a fost anunțat, luni, despre confirmarea infectării sale.

„Zinaida Greceanîi a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Ea se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Serviciul de presă reamintește că „regimul de autoizolare la domiciliu a deputaților în Parlamentului de legislatura a X-a, este stabilit, conform unei dispoziții a speakerului, până la prezentarea rezultatelor negative ale testului la COVID -19”.

Potrivit datelor neoficiale, aproximativ zece din 101 deputați au fost infectați cu COVID-19, iar, în prezent cel puţin şapte deputaţi din diferite facţiuni sunt bolnavi cu noul coronavirus. Din acest motiv, Parlamentul nu se poate întruni în şedinţă plenară. În cadrul sesiunii toamnă-iarnă, Parlamentul s-a întrunit într-o singură ședință – în data de 10 septembrie.

De asemenea, mai mulți miniștri au avut sau sunt bolnavi de coronavirus. În special, este vorba despre ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, și şeful Poliţiei de Frontieră, Corneliu Groza. Din acest motiv, deja de câteva luni, Guvernul își desfășoară ședințele exclusiv în regim online.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.19 16:41 Fima
    Este un mare pacat...
  2. 2020.10.19 16:43 David
    Acum pentru PSRM si pentru parlament nu este cel mai potrivit moment.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.