Politică

CONGRESUL PSRM, LA CARE IGOR DODON VA FI ALES PREȘEDINTE AL PARTIDULUI, AMÂNAT ÎN DATA DE 30 DECEMBRIE

27 noiembrie, 2020

Congresul Partidului Socialiștilor (PSRM), la care președintele Igor Dodon va fi ales lider al partidului, a fost amânat în data de 30 decembrie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta șeful statului a declarat vineri, în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”, difuzată pe reţelele de socializare.

„Anterior, a fost stabilită o altă dată. Cu toate acestea, am decis să amânăm congresul, deoarece actualul președinte, conform legii, nu poate fi membru al partidului. Îmi voi încheia mandatul prezidențial, ulterior vom organiza un congres al PSRM”, a spus Dodon.

El a spus că până la sfârșitul mandatului va promulga toate legile adoptate în Parlament și, de asemenea, va participa la Summit-ul șefilor de stat din CSI, care, cel mai probabil, va avea loc în regim online.

„După aceea, vom oferi puterea noului președinte, vom asigura transferul puterii. Se discută subiectul organizării inaugurării pe 24 sau 25 decembrie”, a spus Dodon.

Săptămâna trecută, la congresul partidului din 18 decembrie, Igor Dodon a anunțat că va conduce din nou Partidul Socialiștilor. Această decizie a fost luată de Consiliul Republican al PSRM. Dodon a demisionat din această funcție în data de 18 decembrie 2016, după ce a câștigat alegerile prezidențiale. Conform legii, președintele nu poate fi membru al unui partid.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.27 18:27 Ana
    Dodon socoate ca poporu inca mai propune lui puterea...
  2. 2020.11.27 18:29 David
    Lucise bi gospodin Dodon uspocoilsea, tac dlea vseh, prejde vsego, dlea nego samogo, bilo bi lucise!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.