Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR NU VA LĂSA ŢARA FĂRĂ UN GUVERN FUNCŢIONAL

01 decembrie, 2020
<mt_str50>

Partidul Socialiştilor (PSRM) "înţelege angajamentele în faţa cetăţenilor şi sub nici o formă nu va lăsa ţara fără Guvern funcţional într-o perioadă atât de complicată".

Potrivit agenţiei INFOTAG, astfel a reacţionat PSRM la declaraţiile liderului Partidului "Acţiune şi Solidaritate", preşedintelui ales Maia Sandu, privind refuzul de "a-şi asuma responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în Republica Moldova".

În opinia PSRM, "acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să îşi asume guvernarea într-o perioadă atât de grea în contextul pandemiei".

PSRM consideră că "alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică, pentru că înaintea oricărui interes de partid trebuie pusă sănătatea şi viaţa oamenilor".

"Iar dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice ACUM în administrarea ei, nu mai târziu, să facă aşa cum le-a promis cetăţenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declaraţii populiste şi justificări ale neputinţei, dar prin acţiuni, prin asumare imediată de responsabilităţi pentru sănătatea populaţiei", se menţionează în declaraţia Partidului.

PSRM consideră că este prea devreme "ca la doar două săptămâni de la alegeri, preşedintele ales deja să fugă în acest mod de responsabilităţi, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacţii de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea şi viaţa cetăţenilor".

"Reiterăm mesajul şefului statului Igor Dodon şi susţinut de socialişti adresat preşedintelui ales Maia Sandu, prin care îi oferim posibilitatea de a propune imediat un guvern, aşa cum îl consideră, şi să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă într-adevăr poate face acest lucru şi nu a doar a amăgit electoratul. Suntem gata să oferim votul nostru unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-şi asume responsabilitatea pentru conducerea ţării şi poate propune o echipă de oameni profesionişti cu care să facă acest lucru", se menţionează în declaraţia Partidului.

Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern "acţionează profesionist şi responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecinţelor pandemiei, a reuşit să ţină situaţia sub control şi are datoria faţă de cetăţeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susţinerea Parlamentului".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.01 13:16 Vera
    Pocemu sotialista vedut sebea kak sobaca na sene?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.