Politică

PREȘEDINTELE ALES A ÎNCERCAT SĂ-L CONVINGĂ PE PRIM-MINISTRUL ION CHICU ÎN NECESITATEA DEMISIEI VOLUNTARE

04 decembrie, 2020

Președintele ales Maia Sandu a încercat să-l convingă pe premierul Ion Chicu în necesitatea unei demisii voluntare. Potrivit agenției INFOTAG, ea a scris vineri pe pagina sa de Facebook că a avut prima conversație telefonică după alegeri cu șeful Cabinetului de miniștri, menționând că „țara are nevoie de un alt Parlament și alt Guvern”.

„I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt Parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a spus Sandu.

În reacția sa, premierul a împărtășit pe deplin opinia președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Parlamentului.

În ceea ce privește criticile Maiei Sandu la adresa proiectului de buget, Chicu a menționat că „a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat”.

„ Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi”, a declarat Chicu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.