Politică

DEPUȚII DE PDM, PLATFORME DA ȘI PRO MOLDOVA CONSIDERĂ CĂ PREȘEDINTELE TREBUIE SĂ NUMEASCĂ UN CANDIDAT PENTRU FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU

20 ianuarie, 2021

Deputații Dumitru Diacov (PDM), Igor Munteanu (Platforma DA) și Vladimir Cebotari (Pro Moldova) consideră că președintele ar trebui să numească un candidat la funcția de prim-ministru (în ciuda opiniei Maiei Sandu că „orice numire sau încercarea de a forma un guvern duce la amânarea alegerilor anticipate). Potrivit INFOTAG, deputații au făcut declarațiile în cadrul unei emisiuni la postul TVR Moldova.

Diacov a menționat că președintele este obligat să numească un candidat la funcția de prim-ministru - fie la propunerea majorității parlamentare, fie din proprie inițiativă, dacă nu există majoritate. El este sigur că această problemă nu poate fi rezolvată în detrimentul niciunei fracțiuni parlamentare, motiv pentru care PDM nu a participat la consultări cu Partidul socialiștilor.

„Putem face schimb de opinii cu alte partide, dar este mai bine să facem acest lucru cu participarea tuturor facțiunilor, adunându-ne la o singură masă. Dar acum noi toți (partidele - „I.”) trebuie să așteptăm ca președintele să-și spună cuvântul (cu privire la problema formării unui guvern - „I.”) ”, a spus democratul.

Munteanu „nu vede nici un rost să fie consultaţi socialiștii, considerând că este necesar să se aștepte ca președintele să-și îndeplinească îndatoririle constituționale”.

„Nu este nevoie să speculezi. În ceea ce privește cine va fi viitorul prim-ministru, mingea este de partea președintelui ”, a spus politicianul.

Vladimir Cebotari și-a exprimat opinia că inițierea alegerilor anticipate „nu ar trebui să fie legată de inacțiunea Parlamentului (în termen de trei luni -„ I. ”).

„A doua cale rămâne a fi imposibilitatea creării unui guvern. Acum există multe probleme care pot fi rezolvate de un guvern cu drepturi depline, chiar dacă acesta are un mandat scurt ”, a declarat deputatul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.20 18:14 Igor
    Numai dl Munteanu are sansa, da rest haleavcici...
  2. 2021.01.20 18:19 Ivan
    Dl Diacov neaparat trebue sa intre in parlament nou, fara dinsu nu sa fie interesant.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.