Politică

MAEIE AL MOLDOVEI A SOLICITAT MISIUNILOR DIPLOMATICE DE A SE ABŢINE DE LA INTERVENŢIA ÎN AFACERILE INTERNE ALE RM

25 ianuarie, 2021

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Moldovei a solicitat misiunilor diplomatice să se abțină de la intervenția în treburile interne ale Republicii Moldova. Potrivit INFOTAG, acest lucru este afirmat în comentariul MAEIE în legătură cu unele declarații privind anularea legii privind funcționarea limbilor în Republica Moldova de către Curtea Constituțională.

„MAEIE face apel misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și personalului lor diplomatic în spiritul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice (1961), pentru a manifesta respect față de legile, reglementările și instituțiile statului de acreditare și să se abțină de la comentarii, care ar putea fi calificate drept ingerinţe în afacerile interne ale statului ”, este scris un comunicatul publicat pe site-ul ministerului.

Declarația MAEIE a urmat imediat după ce Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova a condamnat decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională noua lege privind funcționarea limbilor.

Anterior, ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, a salutat decizia Curții Constituționale, afirmând că legea va fi o revenire la trecut.

„Moldova este o țară democratică relativ tânără care a apărut în 1991 odată cu adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică. Elementul central al declarației este legat tocmai de limbă, cultură și tradiție. Acest lucru a făcut posibilă separarea de fostul imperiu”, a spus Ioniță.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.