Politică

​PREŞEDINTELE A IDENTIFICAT 10 PRIORITĂŢI ÎN ACTIVITATEA CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE

27 ianuarie, 2021

Preşedintele Maia Sandu a identificat 10 priorităţi în activitatea Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Potrivit INFOTAG, declaraţiile au fost făcute marţi la prima şedinţă a noului Consiliu, prezidat de Sandu.

Ea a numit prima prioritate "investigaţia furtului miliardului". Aceasta este urmată de concesionarea aeroportului din Chişinău; situaţia de pe piaţa asigurărilor; furtul de bunuri moldoveneşti în Ucraina; finanţarea ilegală a partidelor politice şi campaniile electorale; investigarea "landromatului"; contrabandă cu produse din tutun; traficul de droguri şi steroizi anabolizanţi; defrişările ilegale şi potenţialul statului de a lupta împotriva COVID-19.

Sandu a cerut membrilor CSS să propună alte priorităţi şi modalităţi de lucru pentru Consiliu, care să îi permită să devină funcţional şi să se asigure că alte agenţii guvernamentale încep să acţioneze conform legii.

Preşedintele a subliniat că, deşi Moldova are o legislaţie cuprinzătoare şi o infrastructură instituţională, nu este clar că instituţiile responsabile duc o luptă reală împotriva corupţiei în Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.27 11:37 Vlada
    Consiliu nu este organ puternic in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.