Politică

​ŞEFUL MAEIE VA VIZITA VIENA PENTRU A STIMULA DIALOGUL MOLDO-AUSTRIAC

27 aprilie, 2021

Ministrul interimar al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, va efectua o vizită de lucru la Viena în perioada 26-28 aprilie "pentru a stimula dialogul politic moldo-austriac şi a promova cooperarea în domeniile de interes reciproc". Despre acest lucru a comunicat pentru INFOTAG serviciul de presă al MAEIE.

Conform comunicatului, agenda vizitei include întâlniri cu Alexander Schallenberg, ministrul austriac pentru afaceri externe şi europene, Martin S. Ledolter, directorul Agenţiei austriece pentru dezvoltare, Helga Schmid, secretarul general al OSCE, Ghada Waly, directorul general al Oficiului ONU de la Viena, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special pentru reglementare transnistreană şi cu membrii grupului de prietenie parlamentară Moldova, Ucraina şi Belarus.

În timpul vizitei, vor fi examinate aspectele legate de relaţiile de cooperare moldo-austriacă la nivel bilateral, o atenţie deosebită va fi acordată componentei economice şi proiectelor de dezvoltare. De asemenea, va avea loc un schimb de opinii cu privire la agenda europeană a Republicii Moldova, punerea în aplicare a Acordului de asociere, problemele reglementării transnistrene, situaţia din regiune, criza sănătăţii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.