Politică

MAEIE INSISTĂ ASUPRA DESCHIDERII MAI MULTOR SECȚII DE VOTARE ÎN STRĂINĂTATE

25 mai, 2021

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) insistă asupra deschiderii mai multor secții de votare în străinătate. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat de către şeful instituţiei, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. El a subliniat că numărul secțiilor de votare din străinătate nu poate fi mai mic decât în timpul alegerilor prezidențiale (139).

"În pofida faptului că mobilizarea alegătorilor este în mod tradițional mai mare la alegerile prezidențiale decât în timpul alegerilor parlamentare, ministerul are în vedere dublarea numărului de secții de votare unde, în noiembrie au votat peste 5 000 de cetățeni", a spus Ciocoi.

Potrivit acestuia, MAEIE a solicitat anterior CEC să deschidă mai multe secții de votare în străinătate.

Ciocoi a spus că bugetul estimat pentru desfășurarea alegerilor în străinătate este de 5,5 milioane de lei, dar „dacă numărul secțiilor de votare va crește, va trebui revizuit”.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a reamintit că 263 177 de alegători au votat în străinătate în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

El a spus că înregistrarea prealabilă pentru participarea la alegeri se încheie pe 26 mai.

"Până acum, 93 de mii de cetățeni au fost înregistrați, în timp ce la alegerile prezidențiale au fost cu 30 de mii mai puțini ", a spus Chimil, menţionând că CEC va lua o decizie de a deschide secții de votare în străinătate până pe 5 iunie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.25 17:32 David
    Deschideti chit mai mult, diaspora voteaza pentru PAS!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.