Politică

PAS A PREZENTAT CINCI PRIORITĂŢI NAŢIONALE, INCLUSIV SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE ÎN VALOARE DE 15 MII DE LEI PÂNĂ ÎN 2025

09 iunie, 2021

Partidul Acţiune şi Solidaritate a publicat programul electoral. Potrivit INFOTAG, documentul denumit "Moldova Vremurilor Bune" include cinci priorităţi naţionale, inclusiv asigurarea unui salariu mediu pe economie în valoare de 15 mii de lei până în 2025.

Prima prioritate este "Dreptate, ordine şi disciplină". Acesta prevede că "judecătorii şi procurorii corupţi vor fi excluşi din sistem. Hoţii vor fi pedepsiţi şi bunurile lor vor fi confiscate. Oficialii care cer mită sau hărţuiesc oamenii de afaceri vor fi pedepsiţi şi concediaţi. Toate agenţiile guvernamentale vor lucra pentru oameni, nu împotriva lor."

Al doilea este "Locuri de muncă acasă şi familii unite". Aceasta implică promovarea investiţiilor pentru a crea cât mai multe locuri de muncă bine plătite."

"Vom sprijini deschiderea întreprinderilor de prelucrare a producţiei agricole în raioane. Vom simplifica semnificativ regulile de activitate pentru întreprinderile mici şi mijlocii, iar statul va sprijini deschiderea noilor afaceri. Vom susţine familiile cu copii prin reducerea impozitelor plătite din salariu. Astfel, familiile vor avea 2000 de lei în plus pentru fiecare copil. De asemenea, vom majora ajutorul pentru copiii din familii social vulnerabile până la cel puţin 1000 de lei pe lună pentru fiecare copil", promite partidul pro-prezidenţial.

A treia prioritate este "creşterea pensiei minime la cel puţin 2 mii de lei pe lună, stoparea furtului şi reluarea economiei, vom crea "Fondului de Argint", din care vom asigura servicii de îngrijire pentru bătrânii nevoiaşi şi singuri."

A patra prioritate este "atragere a 2 miliarde de lei anual pentru dezvoltarea satelor prin sprijinul partenerilor europeni." A cincea este "relaţii internaţionale puternice şi apropiere cu UE".

PAS "luptă pentru un Parlament curat şi incoruptibil, precum şi pentru un guvern profesionist şi responsabil care să aducă la viaţă viziunea dezvoltării ţării propusă de Maia Sandu."

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.