Politică

PREȘEDINTELE A REITERAT ANGAJAMENTUL DE CURĂȚARE ȘI DE REFORMARE A SECTORULUI JUSTIȚIEI

14 octombrie, 2021

Autoritățile Moldovei rămân ferm în angajamentul de curățare și de reformare a sectorului justiției, proces ce va conduce la curățarea celorlalte instituții ale statului și la sporirea capacității lor. Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Președenției, despre aceasta a declarat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția a vizat evoluțiile produse în ultimele luni în țară, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie și desemnarea Guvernului, dar și probleme curente.

Șefa statului a menționat că țara are nevoie de oameni profesioniști și integri în toate domeniile și aceasta este, astăzi, una dintre prioritățile-cheie ale guvernării.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical și a economiei, implicit la nevoia de a crește nivelul de vaccinare.

În context, doamna Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană și țările membre în lupta cu COVID-19, dar și pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 mil. euro, lansat de Uniunea Europeană pentru RM.

La rândul său, Dragoș Tudorache a ținut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetățenilor și pentru asigurarea stabilității în regiune.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.10.14 10:27 Corneliu
    Corect, asa si trebue!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.