Politică

RENATO USATÎI: PAS A PREGĂTIT AMENDAMENTE CARE SĂ PERMITĂ DIASPOREI DIN SUA ȘI CANADA SĂ VOTEZE PRIN CORESPONDENȚĂ

28 februarie, 2024

Partidul de guvernământ PAS a pregătit amendamente la Codul electoral care ar permite votul prin corespondență pentru diaspora din Statele Unite și Canada, pentru a se asigura că Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale încă din primul tur, a declarat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. Potrivit agenției "INFOTAG", miercuri, în cadrul unui briefing de presă, politicianul și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că "dreptul de a vota prin corespondență este privat de cetățenii moldoveni în țările europene, în Rusia și Belarus".

El consideră că autoritățile au recurs la un astfel de "șiretlic pentru că ambasadele moldovenești din SUA și Canada vor număra propriile voturi, pe care le vor ""trișa" așa cum lor le trebuie".

Usatîi a cerut președintei și PAS-ului să inițieze un referendum în care să fie inclusă problema alegerilor parlamentare anticipate.

"Această guvernare a aruncat Moldova în cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o vreodată țara în cei peste 30 de ani de independență. Astăzi, industrii întregi sunt distruse, reforma justiției a eșuat, corupția este generalizată, agricultorii sunt în genunchi și pensionarii sunt în sărăcie. Doar alegerile parlamentare anticipate pot salva țara de la distrugere și de la dispariția ca stat. Dar autoritățile nu vor să plece... Un referendum privind alegerile anticipate poate fi inițiat de președinte sau de o treime din deputați. De ce nu a făcut-o opoziția parlamentară? Sugerăm ca autoritățile să o facă. Vom trimite un apel oficial al Partidului Nostru către administrația prezidențială și parlament. Termenul limită pentru un răspuns este 8 martie", a declarat politicianul.

Liderul Partidului Nostru a mai menționat că, dacă această condiție nu va fi îndeplinită, el și susținătorii săi vor iniția colectarea a 100 de mii de semnături și vor înregistra un grup de inițiativă pentru organizarea unui plebiscit național.

"În cadrul acestuia, vom adăuga o altă întrebare. Sunteți "pentru" sau "împotriva" demisiei președintei Maia Sandu?", a spus Usatîi, considerând că "cetățenii s-au săturat până peste cap de Sandu și de neprofesionalismul "oamenilor ei buni"".

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2024.02.28 18:56 Vlada
    Dl Usatii all is fine!
  2. 2024.02.28 19:01 Stanislav
    Cred ca dl Usatii poete se esa in turu doi cu dna Sandu, da ce o se fie in turul doi, - nu stiu, sunt multii care vor schimbari radicale.
  3. 2024.02.28 19:03 Zosim
    Eu soicot ca este cel mai sincer si cel mai cinstit si cel mai corect politician din Republica Moldova.
  4. 2024.02.28 19:04 Efim
    Dl Usatii, multi ani innainte!
  5. 2024.03.02 12:36 Timofei
    Da, sunt de acord, lider este, el este foarte bine cunoscut, da unde rest partidul?
  6. 2024.03.02 12:37 Liviu
    Eu cred ca dl Petcov face ceva bun la Balt si atunci dl Usatii are sanse reale pentru presedintia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.