Politică

MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE CONSIDERĂ O AMENINȚARE REALĂ O EVENTUALĂ LOVITURĂ DE STAT ÎN MOLDOVA

14 martie, 2024

Amenințarea unei lovituri de stat în Moldova este reală. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat de ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi într-un interviu acordat postului de televiziune RTVI.

„Din păcate, amenințarea unei lovituri de stat nu sunt doar cuvinte spuse în van, ci sunt planuri pe care le cunoaștem, au fost încercări într-un fel sau altul. Și acum vedem unele încercări ale Kremlinului prin aceiași oligarhi fugari. Imaginați-vă cinismul situației, când un cetățean (Ilan Șor) a furat 12% din PIB-ul celei mai sărace țări din Europa. Încercați să puneți această cifră chiar și în contextul PIB-ului Rusiei sau al oricărei alte țări: 12% - este mult. Și acum, cu acești bani furati, încearcă să mituiască protestatarii pentru a răsturna guvernul legal, guvernul legitim al țării”, - a spus el.

Popșoi a amintit că în Moldova „au fost proteste, încercări de destabilizare și aceasta într-o situație deja dificilă în regiunea noastră, corupție în alegerea alegătorilor în autonomia găgăuză și în alte alegeri”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.14 14:27 Timofei
    Dl Popsoi stie ce declara si de ce anume asa declara.
  2. 2024.03.14 14:35 Ilie
    Kak bistro on vosel v curs dela!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.