Politică

POLITICIENII ROMÂNI AU DECLARAT CĂ ÎN CAZ DE AMENINȚĂRI LA ADRESA REPUBLICII MOLDOVA, ROMÂNIA VA VENI ÎN AJUTOR

28 martie, 2024

În cazul în care apar amenințări directe la adresa Republicii Moldova, România va veni cu siguranță în ajutor. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat în timpul unei emisiuni televizate pe canalul TV8 de către liderii Alianței Dreapta Unită, Cătălin Drulă și Eugen Tomac.

„În cazul în care apar amenințări, România în niciun caz nu poate rămâne deoparte. Sperăm că nu vom ajunge la acest lucru. Trebuie să continuăm să susținem Ucraina pentru a asigura victoria lumii libere, să facem tot posibilul pentru a menține democrația și libertatea”, a spus președintele Uniunii Salvati Romania (USR), Cătălin Drulă.

În calitate de răspusns la întrebarea unui jurnalist cu privire la oboseala provocată de război, el a declarat că „nu poate exista oboseală în fața pericolului dictaturii și barbariei”.

„Lumea civilizată nu are altă opțiune decât să reziste amenințării răului, să rămână liberă, să se opună dictaturii. Trăim vremuri foarte dificile. Locuitorii Republicii Moldova trebuie să știe că Uniunea Europeană și România iau în considerare toate scenariile posibile și sunt pregătite să sprijine Moldova într-o situație în care amenințările din partea Moscovei se aud aproape zilnic”, a subliniat Drulă.

În legătură cu întrebarea privind unirea Moldovei cu România, el a declarat că „acest lucru trebuie luat în considerare în perspectivă”.

„Acum trebuie să ne întâlnim în pace și prosperitate în cadrul Uniunii Europene, într-o uniune care garantează securitate și stabilitate. Deputații noștri în Parlamentul European vor insista asupra integrării europene a Moldovei, asupra faptului că trebuie tratată ca un candidat separat, nu într-un pachet. Și trebuie să realizăm lucruri concrete - să dezvoltăm proiecte comune, să construim poduri, infrastructură, să facem tot posibilul ca oamenii să nu fie umiliți în cozile de la granița de la Prut”, a spus liderul USR.

La rândul său, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat că „unirea este posibilă, indiferent de pozițiile partidelor și de popularitatea lor în societate”.

„Vreau să reamintesc că în 1918 unirea nu a fost realizată de partidele unioniste, ci de toate forțele politice. La fel se va întâmpla și acum, când va exista un context adecvat”, a declarat Tomac.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.