Politică

PRIMARUL CHIȘINĂULUI, ION CEBAN, DOREȘTE ”SĂ SE CONCENTREZE CU ECHIPA PRIMĂRIEI ASUPRA MUNCII ÎN ORAȘ”

10 aprilie, 2024

Primarul Chișinăului, președintele partidului MAN, Ion Cheban, intenționează ”să se concentreze împreună cu echipa primăriei asupra muncii în oraș”. După cum transmite "INFOTAG", el a declarat la postul de televiziune RLive că ”acest lucru este deosebit de necesar având în vedere haosul complet din capitală”.

Abordând tema posibilei sale participări la viitoarele alegeri prezidențiale, Ceban a subliniat că ”nimic nu s-a schimbat”.

”Nu am avut astfel de intenții. Vom discuta acest lucru în echipă, și când va veni momentul potrivit, vom face anunțul. În munca primăriei vom promova standardele Uniunii Europene, adică supremația legii, utilizarea transparentă a fondurilor publice, numirea prin concurs. Trebuie să schimbăm situația în bine singuri. Nimeni nu va veni la noi acasă să facă această muncă în locul nostru”, a declarat edilul capitalei.

Potrivit spuselor sale, ”MAN susține referendumul privind integrarea europeană”.

”În programul partidului se spune că integrarea europeană ar trebui să devină o idee națională pentru întreaga societate moldovenească. Dar acum există intervenții la nivel legislativ cu mare grabă, fără dezbateri publice, fără intervenția experților constituționali. Există multe neînțelegeri la nivelul lor și în societate și peste hotare. Posibilitatea unui referendum iminent stârnește mari îndoieli. În țările unde a avut loc, plebiscitul a avut loc după negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană. Mă tem că cineva încearcă pur și simplu să conducă o campanie electorală și să profite de o singură persoană care va participa la acest proces, crede Ceban.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.10 15:17 Ana
    Pina chind nu vedem schimbari spre bine.
  2. 2024.04.10 15:22 Dumitru
    S takimi uspehami prezidentom Cebanu ne stati NIKOGDA!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.