Politică

​PATRU PARTIDE PROEUROPEENE AU CREAT BLOCUL POLITIC „ÎMPREUNĂ”

15 aprilie, 2024

Patru partide politice cu orientare proeuropeană au creat blocul politic Împreună. Conform agenției „INFOTAG”, decizia a fost luată duminică în cadrul unei ședințe comune a conducerii Platformei „Dignitate și Adevăr (DA)”, „Coaliției pentru Unitate și Prosperitate” (CUB), mișcării socio-politice „Liga Orașelor și Comunităților” (LOC) și Partidului Schimbrii.

„S-a luat decizia de a crea acest bloc. Cele patru partide ale noastre vor avea un nume comun, pe care îl vom promova – „Împreună”. Blocul nostru este menit să garanteze cursul european al Moldovei, să neutralizeze riscurile politice cu care ne confruntăm și să unească societatea”, a declarat liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Un reprezentant al partidului LOC, Alexandru Bujoreanu, a informat că în cadrul ședinței a fost aprobat și „Pactul pentru Europa” - un proiect de document „pentru toate forțele politice sănătoase, partidele autentice proeuropene, care sunt gata să susțină calea europeană a Moldovei”.

„Pactul pentru Europa este un document pe care îl vom prezenta pentru consultări tuturor partidelor politice și actorilor interesați în promovarea acestei idei naționale. Trebuie să fie semnat de partide, societatea civilă, oameni influenți, pentru a uni toate forțele și a garanta integrarea europeană a țării noastre”, a subliniat Bujoreanu.

Liderii blocului Împreună au confirmat că vor participa ca un bloc unitar la alegerile prezidențiale și parlamentare. Cu toate acestea, au declarat că încă nu au decis candidatul blocului pentru funcția de președinte. La ședință au participat foști deputați ai partidului DA, Alexandru Slusari și Octavian Țîcu. Anterior, aceștia, precum și liderul partidului CUB, Igor Munteanu, au fost considerați candidați potențiali ai celor patru partide pentru funcția de președinte al Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.