Politică

PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN A DISCUTAT CU ȘEFUL DIPLOMAȚIEI NORVEGIEI DESPRE COOPERAREA ECONOMICĂ ȘI SIGURANȚA ENERGETICĂ

17 aprilie, 2024

Prim-ministrul Dorin Recean a avut miercuri o întrevedere cu ministrul de externe al Norvegiei, Espen Barth Eide, aflat în vizită la Chișinău.

Conform INFOTAG, prim-ministrul a menționat acest lucru pe rețelele sociale.

„Am convenit să dezvoltăm cooperarea noastră economică și să lucrăm strâns în problemele de securitate energetică a Moldovei și tranziția la energie verde. Aștept cu nerăbdare deschiderea ambasadei Norvegiei în Moldova”, a scris Recean.

De asemenea, Eide s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu.

„A fost plăcut să mă întâlnesc cu ministrul de externe al Norvegiei, Espen Barth Eide, pentru a discuta despre relațiile noastre solide. Solidaritatea Norvegiei în timpul crizelor recente a fost apreciată înalt de moldoveni. Sunt încântată de decizia de a deschide o misiune diplomatică la Chișinău - un semn al parteneriatului nostru în creștere”, a scris Sandu.

În cursul zilei, Eide va avea și o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian. Vineri, Rețian are programată o întrevedere cu vicecancelarul Germaniei, Robert Habek, care va fi, de asemenea, la Chișinău.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.17 15:22 Grigore
    Norvegia si Suedia sunt tarile nordice care sustin pe deplin Republica Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.