Politică

PARTIDUL PAS SUSȚINE INIȚIATIVA DE SEMNARE A PACTULUI „PENTRU EUROPA„ - LIDERUL PARTIDULUI, IGOR GROSU

18 aprilie, 2024

Președintele parlamentului, liderul partidului PAS, Igor Grosu, a declarat că partidul susține inițiativa de semnare a Pactului „Pentru Europa”, propusă de cele patru partide din blocul „Împreună”. Conform INFOTAG, Grosu a făcut declarația miercuri seara, la postul de televiziune JurnalTV.

„Am primit acest document. Voi propune susținerea Pactului. Poate vom face unele adăugiri, dar în general susținem această inițiativă. Susținem ideea de a uni partidele și societatea civilă în jurul integrării europene. Trebuie să mergem împreună pe această cale”, a spus Grosu.

El a subliniat că acest lucru este important și în contextul referendumului constituțional privind integrarea europeană de pe 20 octombrie.

„Sunt convins că referendumul va fi un succes. Cei care cred sincer în integrarea europeană vor vota pentru”, a remarcat oficialul.

În ceea ce privește intervenția Rusiei în procesul electoral și în referendum, speaker-ul a declarat că acest lucru se întâmplă deja.

„Va fi dificil, știm asta. Toate alegerile au fost dificile după 2019. Acum va fi și mai dificil. Nu putem să ne relaxăm. Kremlinul își schimbă și își adaptează tactica. Moscova folosește tehnologii destul de brute, pornind de la premisa că ceea ce funcționează în Rusia ar trebui să funcționeze și în alte state post-sovietice. Nu este chiar așa”, crede Grosu.

El a subliniat că „acum Kremlinul pariază pe grupările criminale organizate”.

„Ei mizează pe grupările criminale. Ei deja susțin deschis criminalii, nu se ascund. Dar acest lucru ne ușurează și nouă sarcina: toți văd că există o „un partid al războiului” și un „partid al a păcii”. Vom face ca în Moldova să fie pace, iar drumul către Europa să continue, deoarece aceasta este o zonă a păcii și securității”, a concluzionat Grosu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.18 15:22 Sorin
    Cred ca dl Grosu are dreptate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.