Politică

DEPUTAȚII PARTIDULUI INTERZIS „ȘOR” AU CONTESTAT REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE DIN 2023

18 aprilie, 2024

Deputații parlamentului din partea partidului interzis „Șor” au contestat joi rezultatele alegerilor locale generale din 2023. După cum relatează INFOTAG, deputata Marina Tauber a scris pe rețelele sociale că ”a fost depusă o cerere la CEC pentru anularea actelor care confirmă rezultatele alegerilor, declarându-le nule și stabilind o dată pentru noi alegeri locale generale”.

Deputata a amintit că „Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituționale prevederile Codului Electoral care impuneau restricții pentru sute de cetățeni - membri ai partidului „Șor” să candideze la alegeri. CC a decis că parlamentul a încălcat Constituția, adoptând astfel restricții. Acest lucru a fost confirmat și de Comisia de la Veneția și de observatorii OSCE”.

Tauber consideră că legitimitatea procesului electoral a fost total discreditată.

„Prin urmare, doar noi alegeri cu participarea tuturor candidaților vor corecta o eroare serioasă comisă de gruparea politică care gestionează temporar Moldova. Nu ne punem mari speranțe în CEC, care este subordonat politic PAS. Dar vom continua lupta în toate instanțele naționale și internaționale”, a concluzionat Tauber.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.18 15:27 Raisa
    Dna Tauber nu intalege un lucru, deja nimeni nu voteaza pentru Sor si pentru Sans...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.