Politică

PREȘEDINTA MAIA SANDU A EXPLICAT NEVOIA DE EXTINDERE A COMPOZIȚIEI COMISIEI NAȚIONALE PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ

19 aprilie, 2024

Președinta Maia Sandu a explicat necesitatea extinderii componenței Comisiei Naționale pentru Integrarea Europeană. Conform comunicatului de presă al președenției, Sandu a făcut clarificări în acest sens în cadrul primei ședințe a comisiei joi. La începutul săptămânii, președinta a semnat un decret privind aprobarea noii componențe a comisiei, extinsă de la 37 la 64 de membri.

„Extinderea componenței este determinată de necesitatea unei participări mai active a statului, societății civile și sectorului privat în procesul de aderare la UE. Aceste eforturi ar trebui să vină din partea întregii societăți: sectorului privat, mediului academic, reprezentanților societății civile și ai diasporei”, a declarat președinta.

Sandu a salutat schimbarea structurii guvernului, inclusiv crearea unei noi funcții de viceprim-ministru pentru integrare europeană și înființarea Biroului pentru Integrare Europeană. Scopul acestuia este coordonarea procesului de aderare la UE.

”Membrii comisiei au analizat progresul screeningului legislativului. S-a discutat contribuția Moldovei la Pachetul de Extindere a UE pentru anul 2024 - documentul în care se evaluează progresul țărilor candidate la aderarea la UE. Președinta a subliniat necesitatea accelerării procesului de aderare la UE, propunând membrilor comisiei să înceapă implementarea Planului Național de Acțiune pentru Aderarea Moldovei la UE pentru perioada 2024-2027”, se menționează în comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.