Social

​COMISIA EUROPEANĂ ŞI ORGANIZAŢIILE INTERNAŢIONALE VOR INTENSIFICA SUPORTUL REFORMELOR DIN MOLDOVA, UCRAINA ŞI GEORGIA

02 aprilie, 2014

Comisia Europeană şi organizaţiile financiare internaţionale s-au înţeles să activizeze măsurile de acordare a asistenţei speciale Moldovei, Ucrainei şi Georgiei.

Potrivit comunicatului CE, citat de agenţia „INFOTAG”, motiv pentru această decizie a servit intensificarea presiunii externe asupra acestor ţări.

Măsurile de extindere a asistenţei acordată Moldovei, Ucrainei şi Georgiei au fost coordonate în ajun, la Bruxelles, în prezenţa Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fulle. Acestea au scopul de a ajuta realizarea reformelor coordonate cu FMI, precum şi la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv şi cel de Liber Schimb.

Proiectele investiţionale prioritare ale celor trei ţări vecine cu UE se vor baza pe fonduri, subvenţii şi împrumuturi de la diferiţi parteneri internaţionali.

„Prin intermediului pachetului de ajutor internaţional fără precedent, care se pregăteşte pentru Ucraina şi măsurile de asistenţă în viitorul apropiat a Georgiei şi Moldovei, UE şi partenerii internaţionali activizează suportul eforturilor acestor ţări de a reforma economia şi de a crea condiţii pentru creşterea economică şi angajarea populaţiei pe o piaţă internaţională competitivă”, se vorbeşte în comunicat.

Întrevederea a avut loc în contextul asistenţei de 11 mlrd. euro promise Ucrainei de către Comisia Europeană pe 5 martie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.