Social

TRENUL „MOSCOVA-CHIŞINĂU” S-A CIOCNIT CU UN TREN MARFAR, SUNT VICTIME

20 mai, 2014

Trenul de pasageri Nr.341 „Moscova-Chişinău” s-a ciocnit marţi cu un tren marfar. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referinţă la presa rusă, accidentul a avut loc la 80 km de Moscova la sectorul Bekasovo – Naro-Fominsk.

Centrul MSE a primit mesajul despre ciocnirea celor două trenuri la ora 13.00. Surse din cadrul serviciului de presă a Căii Ferate din Rusia (CFR), la ora 12.32, (ora Moscovei) la acest sector au deraiat 16 vagoane ale trenului marfar, după ce a avut loc ciocnirea cu trenul de pasageri „Moscova-Chişinău”. În urma accidentului au fost afectate vagoanele 6, 7 şi 8. Trenul marfar a lovit „tangenţial” trenul de pasageri. Potrivit datelor preliminare, accidentul a avut loc din cauza unei rupturi la un vagon al trenului de marfă.

Surse din cadrul serviciului de presă al MAI FR au comunicat că în trenul accidentat se aflau peste 400 de oameni, inclusiv însoţitorii şi personalul tehnic. În total, pentru trenul Moscova-Chişinău au fost vândute 394 de bilete. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal în baza punctului 3 al articolului 263 al CP FR (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei şi exploatării transportului feroviar, ce a dus din neatenţie la decesul a două sau mai multe persoane).

Potrivit presei ruse, la locul accidentului lucrează 45 de oameni şi 16 autospeciale. La locul incidentului s-a deplasat grupul operativ de anchetă al direcţiei şi au fost trimise două elicoptere. Colaboratorii Poliţiei Rutiere (ГАИ) au rugat şoferii să se abţină de la călătorii pe drumuri ce duc spre locul accidentului, pentru a nu bloca accesul ambulanţelor şi automobilelor serviciilor excepţionale. Şeful raionului municipal Naro-Fominsk, Vadim Andronov, a comunicat că salvatori încearcă să scoată oamenii din vagonul trenului de pasageri blocat de vagonul marfar. Deocamdată nu se ştie câţi oameni se află în vagonul blocat. Oamenii ce au avut de suferit în accidentul feroviar sunt trimişi la spitalele din Aprelievca, Naro-Fominsk şi Podolsk.

„Acum se ştie doar că au decedat cinci persoane. Posibil numărul morţilor se va mări, deoarece unul din vagoane a fost prins sub un vagon container al trenului marfar”, a comunicat Andronov, menţionând că „numărul victimelor va creşte”.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Moldova, Boris Gherasim, a declarat că „deocamdată nu sunt date exacte despre numărul decedaţilor şi răniţilor în urma ciocnirii trenului de pasageri Moscova-Chişinău cu trenul marfar”. Gherasim a deveni şeful unui grup de lucru, creat împreună cu guvernul Moldovei pentru investigarea acestui incident şi lichidarea consecinţelor.

„Menţinem legătura cu colaboratorii secţiei consulare a ambasadei Moldovei la Moscova, care deja s-au deplasat la locul accidentului. Iniţial ei au relatat despre patru morţi şi 15 răniţi. Acum se ştie că, din păcate, numărul celor decedaţi şi răniţi este mult mai mare. Ei se aflau în acele trei vagoane, care al cotitură au fost lovite de trenul marfar”, a spus Gherasim.

Potrivit spuselor sale, grupul de lucru al guvernului Moldova deja a desfăşurat o şedinţă scurtă, distribuind obligaţiunile între membri. Autorităţile moldoveneşti contactează cu cele ruse, care au deschis o linie directă şi organizează transportarea în FR a rudelor decedaţilor şi persoanelor rănite în accident.

„Facem tot posibilul pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, să stabilim numele lor, să anunţăm rudele”, a spus Gherasim.

Potrivit spuselor sale, trenul va veni la Chişinău mâine. Trenul îşi va continua traseul după ce vor fi desprinse vagoanele avariate.

Guvernul a comunicat numerele telefoanelor de contact ale ambasadei Moldovei la Moscova, prin intermediul cărora pot fi aflate informaţii suplimentare: (+7 495) 624 53 53; (+7 495) 624 80 91

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.