Social

FOSTUL DIRECTOR GENERAL „ZEPTER INTERNATIONAL” MOLDOVA A FOST CONDAMNAT PENTRU DELAPIDAREA AVERII STRĂINE

11 iunie, 2014

Un cetăţean al Serbiei, care în anul 2007 a deţinut funcţia de director general „Zepter International” SRL din Republica Moldova a fost condamnat la opt ani de detenţie în penitenciar de tip închis pentru delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari.

Potrivit agenției „INFOTAG” cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale, procurorii au demonstrat că, în cursul anului 2007, perioadă în care inculpatul gestiona activitatea firmei, a întocmit şi semnat ilegal un contract de vânzare-cumpărare a autoturismului de model „Skoda Superb”, care se afla în proprietatea „Zepter Internaţional” SRL, indicând în calitate de vânzător întreprinderea pe care o administra şi pe sine însuşi în calitate de cumpărător.

Potrivit contractului întocmit şi semnat de către acesta atât în calitate de vânzător, cât şi în calitate de cumpărător, preţul automobilului constituia 96 217 lei – sumă diminuată esenţial şi intenţionat în coraport cu valoarea reală a acestuia. Conform concluziei raportului de constatare tehnico-ştiinţifică din iulie 2007, preţul real al automobilului de model „Skoda Superb” constituia 299 347 lei.

De asemenea, procurorii au mai constatat că în vara 2007 inculpatul a însuşit ilegal de la întreprindere trei notebook-uri de model „Sony Vaio”, precum şi veselă marca „Zepter”. În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, prin acţiunile sale intenţionate, fostul director a prejudiciat firma pe care a administrat-o în sumă de aproximativ 607 mii lei.

În acelaşi an, Procuratura Generală l-a declarat pe învinuit în căutare internaţională, deoarece se eschiva de la organele de urmărire penală. În 2011 el a fost reţinut şi extrădat în Republica Moldova de către autorităţile competente ale Croaţiei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, inculpatul, în vârstă de 60 de ani, a restituit paguba pricinuită prin infracţiune. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.