Social

​FAMILIILE CU TREI ȘI MAI MULȚI COPII AR PUTEA BENEFICIA DE O „BURSĂ” – DEPUTAT

08 iulie, 2014

Familiile sărace cu trei și mai mulți copii ar putea beneficia de o „bursă” din partea statului, a declarat marți președintele comisiei parlamentare pentru protecție socială, Vladimir Hotineanu.

Potrivit agenției „INFOTAG”, deputatul liberal-democrat a precizat că un proiect de lege în acest sens a fost elaborat și depus la parlament, așteptându-se avizul guvernului.

Invitat la prezentarea unui studiu vizând politicile de susținere a familiilor cu mulți copii, Hotineanu a vorbit despre „bursa familiei”, care ar putea fi alocată din banii destinați ajutorului social.

„Ajutorul social se acordă efectiv din 2009. Din acest ajutor social, am putea repartiza o parte din bani pentru familiile cu mulți copii și am numit această modalitate de susținere „Bursa familiei”. Noțiunea de „ajutor social” stigmatizează omul”, a explicat Hotineanu.

El a declarat că această „bursă” ar urma să fie acordată familiilor mari, în condițiile în care venitul pentru fiecare membru este inferior venitului minim garantat.

„Oligarhii nu vor beneficia de această bursă a familiei. De această bursă vor beneficia copiii pe durata studiilor, începând cu școala primară și terminând cu universitatea”, a mai spus Hotineanu, precizând că bursa ar putea ajunge la 500 de lei.

Fostul ministru al Sănătății a menționat că măsura este necesară, întrucât „perspectivele demografice ale țării noastre sunt proaste”, populația Republicii Moldova riscând să scadă, potrivit unor studii, cu un milion de persoane până în 2050.

El a explicat că instituirea acestei „burse” nu presupune cheltuieli suplimentare mari de la bugetul de stat, întrucât ea ar urma să fie acordată din suma alocată ajutorului social.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.