Social

​LA CHIȘINĂU S-A DESCHIS EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ SEPCIALIZATĂ INFOINVENT

25 noiembrie, 2015

La Chișinău s-a deschis a XIV-a Expoziție Internațională Specializată Infoinvent, care se va desfășura până pe 28 noiembrie.

Potrivit agenției „INFOTAG”, directorul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, a spus la deschiderea expoziţiei că la aceasta sunt prezentate în jur de 400 de realizări tehnico-științifice materializate în invenții, produse și tehnologii moderne.

„Expoziția reprezintă un eveniment de importanță majoră pentru comunitatea științifică și inovațională, și este, de asemenea, o platformă ideală pentru întâlniri de afaceri între inventatori, cercetători și sectorul investițional”, a menționat el.

Directorul Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Roman Chirca, a spus că „expoziția este un fel de pod între comunitatea științifică și mediul de afaceri și acesta trebuie să fie exploatat”.

De rând cu realizările inovaționale high-tech la expoziție sunt prezentate produse interesante și bunuri de larg consum. Astfel, familia Rîbca din Anenii Noi a prezentat publicului … pâine artizanală.

La întrebarea corespondentului „INFOTAG” ce este inovațional în produsul dat, Ion Rîbca a spus că „pâinea dată este nu atât inovațională, cât este pregătită conform rețetelor tradiționale vechi și uitate”.

„Dacă pâinea obișnuită se coace în decurs de două ore și păstrează prospețimea câteva zile, atunci timpul de pregătire a produsului nostru variază în depenedenţă de reţetă de la 30 la 72 de ore şi rămâne proaspătă mai bine de 4 zile. Așa fel de pâine este solicitată în Europa și America de nord. În compoziția pâinii intră produse ecologice și, de asemenea, în dependență de reţetă, pâinea poate fi cu cartofi copți, morcov, sfeclă, urzică și diferite tipuri de cereale. Prețul începe de la 15 de lei, iar, de exemplu, pâinea cu cartofi cu greutatea de circa 2 kg costă 40 de lei”, a spus el.

Tradițional, în cadrul expoziției se va desfășura și un program adițional de manifestări, care cuprinde mese rotunde și ateliere de lucru.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.25 16:31 Elena
    Pentru oameni care au idei neordinare expozotia este o bune platforma pentru start...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.