Social

​AGITAŢIA ÎN JURUL ECHIPAJULUI CAPTURAT AL ELICOPTERULUI MOLDOVENESC ÎN AFGANISTAN NU FACE BINE PRIZONIERILOR – EX-MINISTRU AL APĂRĂRII

27 noiembrie, 2015

Agitaţia din presă în jurul elicopterului moldovenesc, doborât în Afganistan, dăunează membrilor echipajului, care, cel mai probabil, au fost luaţi prizonieri. Asemenea opinie a exprimat corespondentului „INFOTAG” pilotul militar, fostul ministru al Apărării, iar în prezent managerul companiei de asigurări Acord Grup, Victor Gaiciuc.

Acesta s-a adresat presei cu rugămintea de a nu forţa subiectul atât timp cât are loc operaţiunea de salvare a echipajului.

„Vreau să asigur pe toţi că organele competente ale Moldovei şi statelor partenere, compania contractoare a elicopterului,precum şi proprietarul elicopterului şi asiguratorii depun efort maxim pentru soluţionarea situaţiei. Pentru a nu se agrava rog să nu se facă speculaţii la subiect. Aceasta este necesar pentru a salva echipajul”, a spus Gaiciuc.

El a menţionat că i-a cunoscut personal pe toţi cei trei membri ai echipajului.

„Sunt piloţi de clasă înaltă. Unul dintre ei, Mihail Crihan, ca şi mine este din raionul Sîngerei. Chiar am dus serviciul militar împreună în Belarus. Am fost pilot de Су-25, iar el tehnician. Un specialist şi o persoană de încredere”, a spus Gaiciuc.

„INFOTAG” precizează: Elicopterul MI17-1V, care aparţine companiei Valan, cu numărul de bord ER-MGM efectuat o cursă Mazari-Sharif – Camp Shaheen – Maymene (Afganistan). La 25 km nord de Maymene pe 24 noiembrie a efectuat o aterizare de urgenţă. Asiguratorul elicopterului – compania Acord Grup.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.27 10:18 Sava
    Dl Gaiciuc a fost bun ministru apararii ...
  2. 2015.11.27 10:20 Elena
    Pina chind inca ramina speranta ca totul va fi bine!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.