Social

ECOLOGII CER AUTORITĂŢILOR INTRODUCEREA MORATORIULUI LA CONSTRUCŢIA STAŢIILOR PECO

05 februarie, 2016

Ecologii cer autorităţilor introducerea moratoriului la construcţia staţiilor PECO şi elaborarea noii scheme naţionale de amplasare a acestora, de care s-ar putea ghida constructorii şi ecologii.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, preşedintele Organizaţiei teritoriale din Chişinău „Mişcarea Ecologică din Moldova”, Vladimir Garaba, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că la Chişinău tot mai des sunt tăiaţi copacii şi sunt construite staţii de alimentare.

„Ecologii de circa două luni încearcă să discute cu consilierii, pentru ca aceştia să studieze problema staţiilor PECO şi să ia o decizie. A avut loc şedinţa comisiei municipale pentru arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, la care s-a examinat proiectul de introducere a moratoriului la construcţii. Din 11 membri ai comisiei au fost prezenţi 9 şi cinci dintre aceştia au votat pentru includerea acestuia pe ordinea de zi, dar a fost insuficient. Consilierii din Partidul Liberal au votat împotrivă”, a informat el.

Potrivit spuselor sale, în prezent pe rol la autorităţile capitalei sunt alte 10 solicitări de construcţie a staţiilor PECO.

Ecologul consideră că autorităţile trebuie să facă calcule şi să afle care staţii sunt cu adevărat necesare şi care nu.

Expertul Centrului Naţional al Mediului, Iuliana Cantaragiu, a exprimat nemulţumirea că Guvernul Valeriu Streleţ în anul 2015 a decis să reducă distanţa admisă de la staţia PECO până la alte obiecte de la 50 la 25 de metri, afirmând că locatarii blocurile care au în imediata apropiere staţii de alimentare puţin probabil se vor simţi în siguranţă.

Potrivit lui Cantaragiu, „când ecologii prezintă consilierilor municipali proiecte pentru introducere pe ordinea e zi, consilierii refuză să le examineze şi să le îmbunătăţească, deşi asta ţine de obligaţia lor”.

Ecologii au îndemnat autorităţile locale şi centrale să le îndeplinească cerinţele şi să ia măsurile necesare pentru protecţia mediului înconjurător.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.07 13:31 Grigore
    Lupta cu oligarhii ne este de loc usoara!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.