Social

COMISIA EUROPEANĂ INVITĂ TINERII MOLDOVEI SĂ PARTICIPE LA ZILELE EUROPENE ALE DEZVOLTĂRII

16 martie, 2016

Comisia Europeană caută lideri tineri şi activi din toată lumea, inclusiv din Moldova, pentru a participa la Zilele europene ale dezvoltării (ZED 2016), care vor avea loc în zilele de 15-16 iunie la Bruxelles.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul Centrului de informare al Parteneriatului Estic, prin concurs urmează a fi selectaţi 16 candidaţi de succes pentru participare la discuţii la nivel nalt, unde vor putea împărtăşi rezultatele activităţii sale în domeniul dezvoltării cu auditoriul din întreaga lume. Programul tinerilor lideri are scopul de a oferi tinerilor şansa de a propune celor ce iau decizii în domeniul dezvoltării în toată lumea soluţii pentru provocările şi dificultăţile actuale.

Candidaţii trebuie să-şi demonstreze abilităţile de lider şi cunoştinţele în cadrul unui subiect al ZED 2016, să demonstreze ce experienţă de lucru au şi să explică cum planifică să reprezintă tinerii la forum. Liderii tineri vor participa la evenimente şi traininguri practice în cadrul ZED 2016, unde îşi pot împărtăşi experienţa şi opiniile, de a elabora recomandări şi de a comunica cu specialiştii de top din domeniul dezvoltării.

ZED este un forum internaţional de dezvoltare de top din Europa. Reprezintă incubator de idei noi şi platformă pentru prezentarea ideilor scopului unic pentru UE – o comunitate care se dezvoltă durabil şi just fără sărăcie, unde fiecare are dreptul la un trai decent. Este un loc unde părţile interesate îşi pot împărtăşi opinia, de a veni la un numitor comun şi de a planifica următorii paşi cu scopul dezvoltării şi cooperării.

În anul 2016 va avea loc al 10-lea forum ZED, tema principală a cărui va fi „Programul dezvoltării durabile 2030”. Cererile sunt acceptate de la lideri tineri cu vârste între 21 şi 26 ani până pe 18 martie inclusiv.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.03.17 10:28 Diana
    Invitatie este bine venita...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.