Social

​AVOCAȚI: ÎN CAZUL LUI ILAN SHOR ESTE ÎNCĂLCATĂ PREZUMȚIA NEVINOVĂȚIEI ȘI NU EXISTĂ ARGUMENTE PENTRU ARESTUL SĂU

24 iunie, 2016

Procuratura nu a prezentat nici un argument în favoarea eliberării mandatului de arest pe numele lui Ilan Shor, mai mult, acestuia i-a fost încălcată prezumția nevinovăției. La emiterea mandatului de arest a fost încălcată și practica CEDO, au declarat avocații primarului de Orhei Ilan Shor, după decizia Judecătoriei Buiucani de a elibera un mandat de arest pe numele acestuia.

Ilan Shor nu a participat la ședința de judecată e care o consideră un „show”. În plus, acesta are și probleme cardiace, având nevoie de îngrijirea medicilor, a declarat avocatul Iulian Balan. Potrivit acestuia, demersul procurorilor este nejustificat, nu au fost prezentate probe, în plus a fost încălcată practica CEDO, pentru că o persoană care oferă garanții că nu se eschivează trebuie lăsat la libertate. „Pe tot parcursul urmăririi penale și pe celelalte cauze în care figurează Ilan Shor, acesta nu s-a eschivat și a conlucrat activ cu organul de urmărire penală. Prin urmare, instanța nu avea cum să întrevadă argumente pentru plasarea în arest preventiv și izolarea de societate”, a declarat Iulian Balan.

Și avocatul Denis Ulanov a menționat că procurorii nu au prezentat nici un argument pertinent care ar fi motivat eliberarea mandatului de arest. Potrivit acestuia, procurori au argumentat că Shor ar putea pleca peste hotare, pentru că familia se află peste hotare, ceea ce nu este adevărat. De asemenea, nu țin nici argumentele că ar putea influența martorii, pentru că dosarul a fost deschis cu aproape doi ani în urmă, timp în care Shor ar fi putut să influențeze martorii dacă ar fi dorit. Nici nu poate distruge dovezi, pentru că demult nu mai are acces la documentele bancare.

„Motivele pentru reținere sunt declarative, neargumentate, bazate pe opinii. Opiniile nu pot fi argumente pentru asemenea decizii”, a declarat Ulanov. Mai grav, el a menționat că este încălcată și prezumția nevinovăției, deoarece procurorii susțin în instanțe că ar deține documente care ar demonstra vinovăția sa.

Avocații au anunțat că vor ataca hotărârea Judecătoriei Buiucani în instanța ierarhic superioară.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.