Social

​MOLDOVA ŞI LITUANIA AU SEMNAT UN ACORD DE COOPERARE PRIVIND PREVENIREA SITUAŢIILOR EXCEPŢIONALE

28 iulie, 2016

Moldova şi Lituania au semnat un Acord de cooperare privind prevenirea situaţiilor excepţionale. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, documentul a fost semnat joi, la Chişinău, de miniştrii Afacerilor Externe ai celor două state, Alexandru Jizdan şi Thomas Zilinska.

„Noi suntem gata să acordă ajutor colegilor pe calea reformelor”, a informat joi, în cadrul unui briefing la Chişinău, ministrul Zilinska.

Oficialul a spus că ministerul său „recent a trecut printr-o perioadă de modernizare şi a acumulat experienţă considerabilă”.

„Suntem siguri că partenerii noştri din Moldova sunt capabili să o asimileze. Ei vor putea asigura nivelul european de securitate a cetăţenilor”, a spus ministrul lituanian.

Colegul său moldovean, Alexandru Jizdan, a spus că între instituţiile de profil ale celor două ţări de mai mulţi ani continuă relaţiile productive.

„Facem schimb de informaţii privind crima organizată, traficul de droguri. Interacţionăm activ şi pe linia Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. De repetate ori colaboratorii secţiilor MAI al RM au fost participanţii unor cursuri în Lituania. Partenerii din această ţară sunt deschişi pentru cooperare profesională”, a informat Jizdan.

Guvernul Lituaniei a transmis Moldovei 10 autospeciale de stins incendii, sosite recent în republică.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.