Social

​SOCIETATEA CIVILĂ SOLICITĂ UNIUNII EUROPENE SĂ CONTRIBUIE LA INVESTIGAREA FURTULUI MILIARDULUI

16 august, 2016

Societatea civilă solicită Uniunii Europene să contribuie la investigarea furtului miliardului din sistemul bancar al Moldovei. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează în adresarea pe care organizațiile nonguvernamentale au expediat-o luni Delegației UE.

Președintele „Transparency International Moldova”, Lilia Carasciuc, a declarat pentru presă că „reprezentanții societății civile nu au încredere în organele de anchetă ale țării”, acuzându-le de conflict de interese.

„Suntem îngrijjorați de faptul cum se investighează furtul banilor din sistemul bancar. Politicienii moldoveni dau dovadă de incapacitatea de a face față acestei sarcini, de a sta la straja intereselor naționale”, a spus Carasciuc.

Autorii adresării consideră că sunt în drept să considere drept „compromisă investigarea acestui caz de rezonanţă maximă”

„Dat fiind faptul că schema furtului din sistemul bancar moldovenesc s-a derulat prin câteva jurisdicţii cu implicarea cetăţenilor SUA şi ai ţărilor membre UE, cerem o investigaţie internaţională cu implicarea organelor de urmărire penală ale SUA şi ţărilor UE, precum şi a instituţiilor internaţionale Interpol, Europol, OLAF şi altele”, se menționează în adresare.

Documentul este semnat de ADEPT, Asociația Presei Independente, Centrul de Resurse DIALOG-Pro, Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, Confederaţia Naţională a Patronatului din RM, IDIS „Viitorul”, Institutul de Politici Publice, Transparency International – Moldova și alte organizații nonguvernamentale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.