Social

CONDUCEREA MOLDOVEI A DEPUS FLORI LA MONUMENTUL LUI ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT

27 august, 2016

Cu ocazia aniversării a 25-a a independenţei Moldovei, conducerea ţării a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Potrivit corespondentului agenţiei INFOTAG din centrul Chişinăului, la ceremonie au participat preşedintele, preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul.

După conducerea de vârf a ţării, au depus flori şi deputaţii coaliţiei de guvernare, precum şi ai altor partide, cu excepţia Partidului Socialiştilor de opoziţie. Socialiştii au depus flori aparte, dis-de-dimineaţă. În timpul depunerii de flori de către conducerea ţării şi în timpul cântării imnului, un grup de cetăţeni scandau „Ruşine!” şi şuierau.

Preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să comenteze aceste acţiuni. În declaraţia pentru jurnalişti el i-a felicitat pe toţi cu ocazia sărbătorii.

„Vreau să-i felicit pe toţi cetăţenii cu ocazia sărbătorii. Suntem bucuroşi că am ajuns în această zi. Eu astăzi sunt fericit. Vreau să amintesc că acum 25 de ani în această Piaţă s-au adunat cetăţenii Moldovei care visau libertatea şi independenţa. Ei au vrut să devină independenţi de imperiul în care trăiau atunci. Şi visul lor s-a împlinit”, a spus preşedintele.

Speakerul Andrian Candu şi-a exprimat regretul că „nu sunt cu noi cei care s-au jertfit pentru ca noi să trăim într-o ţară liberă şi democrată”.

„Trebuie să consolidăm ţara, să consolidăm independenţa ei. Să ne ajute Dumnezeu în tot ceea ce facem. Trebuie să construim un stat liber şi puternic”, a remarcat el.

Întrebat de jurnalişti despre atitudinea sa faţă de acţiunea de protest, el a spus că „toţi au dreptul la proteste, inclusiv şi opoziţia”.

„Însă nu înţeleg cum poţi să şuieri şi să scandezi în momentul în care sună Imnul statului?! Aceşti cetăţeni nu au valori, nu au nimic sfânt, la fel ca şi partidele care stau în spatele lor. Aceste partide nu sunt demne de votul alegătorilor, ele vor dispărea aşa cum au dispărut şi alte partide care nu doreau binele RM”, a spus Candu.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip a spus că astăzi „nu trebuie să vorbim despre dezbinare şi ură, despre interese meschine”.

„Cred că e păcat când în acest mod se încearcă câştigarea dividendelor politice, aşa cum au încercat astăzi să facă unele partide. Moldova trebuie condusă de cei care o edifică, dar nu de cei care o dezbină. Moldova va merge în continuare pe calea cea dreaptă – calea dezvoltării, consolidării statului spre binele tuturor cetăţenilor ei”, a subliniat premierul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.