Social

​NE PARE RĂU CĂ UNII CETĂȚENI NU AU AVUT POSIBILITATEA SĂ VADĂ PARADA MAI ÎNDEAPROAPE”. JIZDAN VORBEȘTE DESPRE INCIDENTELE DIN DATA DE 27 AUGUST

29 august, 2016

„Colaboratorii poliției au acționat în strictă conformitate cu legea în data 27 august. Mai mult, mijloacele folosite contra protestatarilor în încercarea acestora de a sparge cordonul și a periclita mersul paradei, au fost în coraport cu violența manfestată de aceștia.” Declarația aparține ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și a fost făcută luni în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, acesta a mai spus că cetățenii au fost informați despre măsurile speciale care vor fi luate pe data de 27.

„Am avut informația operativă probată că este intenția clară de a prericlita parada organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de Independență. Atunci când s-a încercat a rupe cordonul, atunci când s-a început a împroșca cu diferite obiecte atât în direcția politiștilor cât și în direcția celor care erau parte componență a paradei, poliția a folosit mijloace speciale și astfel aduc scuze celor care au avut de suferit neîntemeiat. Însăși scopul poliției este de a menține ordinea publică fără a aduce vreun prejudiciu cetățenilor”, a declarat Jizdan.

Acesta a adăugat și-a cerut scuze de la cetățenii care au avut de suferit, iar persoanele respnsabile vor fi trase la răspundere. „Există un raport în scris a Inspectoratului General de Poliție despre acțiunea lor și despre modul în care au acționat, raport care va fi examinat conform legislației în vigoare. Ne pare rău că unii cetățeni nu au avut posibilitatea să vadă parada în mai îndeaproape”, a concluzionat Ministrul Afacerilor Interne.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.30 11:58 Victoria
    Ministru oleaca se para dur, dar el este corect!!!
  2. 2016.08.30 12:04 Pavel
    Politia a demonstrat ca ea ceva poata...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.