Social

​PESTE UN MILIARD DE LEI VOR FI CHELTUIȚI ÎN URMĂTORII PATRU ANI PENTRU DEZVOLTAREA REGIONALĂ

20 decembrie, 2016

Peste un miliard de lei vor fi cheltuiți în următorii patru ani pentru implementarea mai multor proiecte de dezvoltare regională, cele mai multe ținând de domeniul aprovizionării cu apă și sanitație. Lista de 52 de proiecte a fost aprobată, luni, în cadrul unei ședinței de către Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Potrivit agenției INFOTAG, pentru a primi finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, au fost propuse 321 de proiecte. Principalele domenii de intervenție pentru care au fost depuse propuneri de proiecte țin de infrastructura drumurilor regionale și locale, aprovizionarea cu apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a spus că investițiile în cele 321 de proiecte constituie peste 7,8 mlrd. lei ($387 mil.).

„După mai multe etape de evaluare, 52 de proiecte, în valoare de 1,3 miliarde de lei, vor primi finanțare începând cu anul viitor”, a menționat ministrul, menționând că pentru proiectele ce nu vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională vor fi căutate alte surse de finanțare, inclusiv vor avea loc negocieri cu partenerii de dezvoltare.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a spus că pentru perioada 2017-2020, în Fondul Național pentru Dezvoltare Regională sunt planificate alocații de la bugetul de stat în mărime de circa 1 mlrd. lei.

„În acest context, ținând cont și de beneficiile pentru localități, proiectele au fost evaluate în mai multe etape: pentru a observa dacă corespund obiectivelor și priorităților concursului de proiecte, dacă dețin studii de fezabilitate, proiecte tehnice actualizate, soluțiile tehnice relevante, inclusiv documentație tehnico-economică coerentă”, a menționat Calmîc.

Concursul proiectelor de dezvoltare regională pentru anii 2017-2020 s-a desfășurat în trei etape, pe parcursul lunilor martie-noiembrie 2016.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.20 12:02 Daria
    Ceva sa dezvolta dar foarte si foarte incet.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.