Social

​PREŞEDINTELE IGOR DODON VA PATRONA O CONFERINŢĂ PRIVIND STATALITATEA MOLDOVEI

21 februarie, 2017

Preşedintele Igor Dodon va patrona o conferinţă privind statalitatea Moldovei. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a anunţat pe pagina sa de facebook că conferinţa științifică internațională „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării” va avea loc la Chişinău în perioada 24-25 martie, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

El a comunicat că luni a avut o ședință de lucru privind organizarea și desfășurarea conferinţei. Potrivit lui, în cadrul conferinței vor fi discutate diverse subiecte precum abordarea istorică a continuității statului moldovenesc, dezvoltarea socio-economică a Moldovei în diferite perioade istorice, teoria apariției statului și dreptului prin prisma țărilor reprezentate la eveniment şi altele.

„La eveniment așteptăm experți, reprezentanți ai lumii academice și universitare, ai societății civile, partidelor politice din țară și de peste hotare. Deja avem confirmarea participării la eveniment a peste 100 de persoane din Republica Moldova și alte 11 state, printre care Italia, Franța, Germania, România, Ucraina, Federația Rusă”, a scris Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, Igor Dodon a câştigat alegerile prezidenţiale, având drept principii în campania electorală consolidarea statalităţii şi neutralităţii Moldovei, apărarea ortodoxiei şi restabilirea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă. El a propus ca pe 2 februarie să fie marcată Ziua statalităţii moldoveneşti, pentru comemorarea zilei de 2 februarie 1365 – „zi ce simbolizează eliberarea Moldovei de sub dominația străină, se identifică cu recunoașterea suveranității și independenței Țării Moldovei și a afirmării demnității național-statale a poporului Moldovei”. De această opinie sunt şi aşa-numiţi istorici-moldovenişti, care sunt şi principalii organizatori ai conferinţei din 24-25 martie. În acelaşi timp, Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei are altă poziţie referitor la istoria statului moldovenesc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.