Social

​CURTEA DE APEL CHIŞINĂU A ADMIS CEREREA DE ORGANIZARE A REFERENDUMULUI PENTRU DEMITEREA PRIMARULUI DORIN CHIRTOACĂ

28 aprilie, 2017

Curtea de Apel Chişinău a casat în ajun hotărârea instanţei primare şi a admis cererea Partidului Socialiştilor privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru desfăşurarea referendumului local pentru revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, prin hotărârea Curţii, a fost înregistrat grupul de inițiativă în număr de 460 de persoane, a fost aprobată întrebarea referendumului „Susţineţi revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general?” şi a fost stabilit termenul de 60 de zile calendaristice pentru colectarea semnăturilor.

„În cel mai scurt timp vom începe campania de colectare a semnăturilor pentru referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Suntem siguri că vom fi susținuți de majoritatea absolută a chișinăuienilor”, a declarat preşedintele fracţiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în decurs de 60 de zile.

După cum a informat anterior INFOTAG, fracţiunea municipală a PSRM a mai încercat să iniţieze organizarea referendumului pentru demiterea primarului capitalei în luna martie, considerând că „oraşul se sufocă de ignoranță, iresponsabilitate și incompetență”. În opinia socialiştilor, de când la conducerea primăriei Chișinău sunt liberalii, investitorii fug sau nici nu vin din cauza corupției și cumătrismului, iar „după fiecare iarnă, orașul arată ca după o catastrofă ecologică: numai gropi şi murdărie”.

Judecătoria Buiucani însă a respins cererea de organizare a referendumului, considerând-o drept neîntemeiată.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.28 16:03 Serafim
    Dorin trebue sa e sfaturi de la nenea Mihai...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.