Social

LOCUITORII DIN SÎNGERA VOR PROTESTA ÎMPOTRIVA CONSTRUIRII CENTRULUI DE GESTIONARE A DEȘEURILOR PERICULOASE

26 mai, 2017

Duminică, locuitorii din Sîngera vor ieşi din nou la protest împotriva construirii Centrului de gestionare a deșeurilor periculoase în extravilanul localităţii.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul local Ion Duca a spus că, după protestul din 20 mai, Comisiei Electorale Centrale i-a fost înaintată o revendicare prin care se solicita abrogarea deciziei de suspendare a referendumului și stabilirea unei alte zile pentru organizarea plebiscitului.

„Pe 10 mai, noi am primit o scrisoare de la Ministerul Mediului, în care se spune că se renunță la construcția Centrului de gestionare a deșeurilor periculoase lângă localitate. Scrisoarea însă nu ne oferă garanții că la noi în localitate nu va fi construit în următorii ani acest Centru. Noi am cerut printr-o scrisoare anularea tuturor actelor emise în acest sens”, a menţionat el

Potrivit lui, dacă autorităţile „vor continua să neglijeze cerinţele locuitorilor din Sîngera, aceştia vor recurge la activităţi de nesupunere civică”.

INFOTAG precizează: Pe 21 mai, în orașul Sângera trebuia să fie organizat un referendum local, la care locuitorii din Sângera, Dobrogea și Revaca să se pronunţe referitor la construcția Centrului de prelucrare a deșeurilor periculoase, în apropierea acestor localități. Ulterior, însă, CEC a suspendat decizia de organizare a referendumului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.27 13:33 Elena
    Asa sintimpla chind oamenii nu sunt stapunii la sine acasa!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.