Social

ÎN MOLDOVA SE DESFĂŞOARĂ CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ „COMUNITĂȚI ETNICE ȘI DIASPORA ÎN TIMP ȘI SPAȚIU”

30 iunie, 2017

Joi, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată expoziţia şi conferinţa internaţională „Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la conferinţă participă peste 100 de specialişti din România, Cehia, Grecia, Ucraina, canada, Rusia, SUA.

Tematica conferinței abordează domeniile de etnogeografie, etnodemografie, geografia populației și a migrației, etnologie, antropologie, sociologie, istorie, aspecte demografice, socio-economice, culturale și educaționale.

La expoziţie sunt prezentate 105 hărţi originale, elaborate de doctorul în geografie Dorin Lozovanu și echipa de cartografi, care reprezintă evoluția și repartiția comunităților etnice, a diasporei istorice și celei actuale pe parcursul secolelor XX – XXI.

„Scopul acestui proiect este de a prezenta comunităţile etnice ale Moldovei în timp şi spaţiu, de la începutul secolului al XX-lea până la ultimul recensământ al populaţiei din 2014”, a spus el.

Au fost prezentate în premieră hărţi după componenţa etnică a populaţiei în raioane. De asemenea, au fost create hărţi pe diferite etnii, dar şi hărţi despre stabilirea moldovenilor în ţări precum Rusia, Kazahstan, Italia, Germania, Austria şi altele.

„O atenţie deosebită merită acordată momentelor legate de identificarea populaţiei”, a remarcat directorul Centrului Est-European de Educaţie Culturală din Cehia, Josef Orisko.

Conferinţa îşi va continua lucrările vineri, la Academia de Ştiinţe.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.30 12:20 Nina
    Noi toti suntem diferiti da vrem sa traim in Moldova prospera...i

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.