Social

GUVERNUL ROMÂNIEI A FINANȚAT MODERNIZAREA GRĂDINIȚEI DIN SATUL BUDEȘTI

10 octombrie, 2017

Guvernul României a contribuit cu 1,2 mil. de lei la izolarea termică, schimbarea sistemului de electricitate şi renovarea pavilioanelor din grădinița „Viorel şi Viorica” din satul Budești, municipiul Chișinău.

Potrivit agenției INFOTAG, la ceremonia de inaugurare a grădiniței, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că acest proiect are menirea să ducă la modernizarea și dotarea la standarde europene a instituțiilor de învățământ preșcolar din Moldova.

El a apreciat colaborarea dintre Fondul Investițiilor Sociale din Moldova (FISM), în parteneriat cu care se realizează acest proiect.

„Sunt sigur că investițiile românești în sistemul educațional vor conduce la consolidarea încrederii cetățenilor în viitorul european al Republicii Moldova”, a accentuat diplomatul.

Grădiniţa nr. 1 „Viorel şi Viorica” din satul Budeşti funcţionează din anul 1990 și este frecventată de 218 copii cu vârsta între 3 şi 7 ani. Modernizarea instituției a costat 1,5 mil. de lei.

INFOTAG precizează: Proiectul este realizat prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, implementat prin intermediul FISM. Începând cu anul 2014, Guvernul României a investit 26 mil. de euro în modernizarea a 933 de grădinițe din Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.