Social

SOCIALIŞTII CONSIDERĂ CĂ ŞEFUL DIRECŢIEI SĂNĂTATE A MUNICIPIULUI CHIŞINĂU TREBUIE SĂ FIE TRAS LA RĂSPUNDERE PENTRU CORUPŢIE

01 noiembrie, 2017

Şeful Direcţiei sănătate a municipiului Chişinău, vicepreşedintele Partidului Liberal, Mihai Moldovanu, trebuie să fie tras la răspundere pentru numeroase acte de corupţie, susţine consilierul municipal din partea Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el şi-a exprimat indignarea că până acum nu există măcar conceptul Strategiei de dezvoltare a sănătăţii în municipiul Chişinăului pentru anii 2015-2020.

„Domnul Moldovanu a fost numit șef al grupului de lucru pentru elaborarea acestui document extrem de important pentru toți locuitorii capitalei. Conceptul trebuie să stabilească planul de dezvoltarea a acestui domeniu după ani, se fie indicate măsuri şi acţiuni și măsuri, să fie indicate sume. Moldovanu a primit indicaţia de a elabora conceptul de la șeful său de partid, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, aflat acum în arest. A fost stabilit şi termenul limită pentru pregătirea documentului – decembrie 2016. Anul 2017 este deja pe sfârşite şi nu avem niciun concept. În același timp, pentru asistența consultanților străini s-au achitat până la 1 milion de lei”, a spus socialistul.

El consideră că „este mai ușor să te ocupi cu afaceri tenebre în lipsa unui plan concret de dezvoltare a domeniului sănătăţii, iar Moldovanu anume asta şi face”.

„La indicaţia lui Chirtoacă, Moldovanu a condus un nou grup de lucru pentru elucidarea cazurilor cu livrarea produselor alterate în școli și grădiniţe. Scandalul cu carnea stricată cu care erau hrăniţi copiii noștri a zguduit orașul în 2016. Au trecut 12 luni şi nimeni nu na fost pedepsit, cu excepția unei firme, care a ajuns în „lista neagră“. Între timp, șeful Direcţiei sănătate se ocupă și de comerțul cu produse. Firma sa este înregistrată pe strada Uzinelor, 2. Este interesant faptul că la aceeași adresă unui alt fost funcţionar liberal, Igor Gamreţchi, condamnat pentru corupție, i-a fost transferat recent în proprietate cinci depozite. Costul bunurilor, perfectate pe numele mamei lui Gamrețchi, este de 1 milion de euro”, a spus consilierul, care consideră că aceasta este o răsplată dată funcţionarilor pentru corupție”.

Alexandr Odinţov a mai dat un exemplu de acţiuni de corupţie săvârşite de Moldovanu.

„Pe strada Bucureşti, lângă stadionul Dinamo, până nu demult era un centru de relaxare şi masaj pentru copii, care beneficiau acolo de asistenţa calificată a medicilor. Cu implicarea şefului Direcţiei sănătate, acest imobil a fost transmis unei firme pentru oficii. Reiese că, în opinia lui Moldovanu, chişinăuienii şi copiii lor bolnavi au mai mare nevoie de oficii decât de un centru medical”, susţine el.

El a menţionat că bani pentru sănătate în Chişinău nu vor fi atâta timp cât funcţionarii din Partidul Liberal nu vor fi traşi la răspundere pentru corupţie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.01 19:33 Stas
    Chit se poate?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.