Social

AMBASADORUL RUSIEI ÎN ROMÂNIA PROPUNE DESFĂŞURAREA UNUI REFERENDUM PRIVIND UNIREA MOLDOVEI CU ROMÂNIA

10 noiembrie, 2017

Ambasadorul Rusiei în România, Valerii Kuzmin, propune desfăşurarea unui referendum privind unirea Moldovei cu România. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în ajun, la Suceava (centrul judeţean la frontiera României cu Moldova şi Ucraina – „I.”).

În cadrul conferinţei „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă”, el a menţionat că problema unirii Republicii Moldova cu România este discutată activ de o parte a societăţii şi de politicienii de pe ambele maluri ale Prutului.

„În România, am auzit în repetate rânduri cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau prin referendum. Având în vedere aceste detalii, aş sugera să urmaţi calea referendumului. Având în vedere că o situaţie similară a avut loc în Crimeea, revizuirea graniţelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului”, a spus Kuzmin.

Valerii Kuzmin a fost ambasador în Moldova în perioada 2007-2012.

Potrivit sondajelor, uniunea cu România este susţinută în Moldova de 12-22% din populaţie. Ideea unirii este promovată intens de o parte din politicienii moldoveni şi de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care a declarat recent că problema unirii poate fi rezolvată atât prin referendum pe cele două maluri ale Prutului, cât şi prin votul în parlamentele celor două ţări. Potrivit lui, alipirea teritoriului până la râul Nistru este destul de reală, iar „România ar trebui să soluţioneze problema Transnistriei în cadrul negocierilor cu Rusia şi cu alte părţi interesate”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.11 12:42 Paula
    Multe stie dl Cuzimin...
  2. 2017.11.11 12:44 Lavinia
    In primul rind el este o mindrie mare a parintii si in primul rind a mamei!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.