Social

UN CONSILIER DE LA „PARTIDUL NOSTRU” CERE PROCURATURII SĂ INVESTIGHEZE LEGALITATEA NUMIRII SILVIEI RADU ÎN FUNCŢIA DE PRIMAR INTERIMAR AL CHIŞINĂULUI

14 noiembrie, 2017

Membrul Consiliului Municipal Chişinău (CMC) din partea „Partidului Nostru” (PN), Ilian Caşu, a depus o sesizare la procuratura Generală, prin care cere să investigheze legalitatea numirii Silviei Radu în funcţia de primar interimar al Chişinăului.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al PN, în document se menţionează că „pe 6 noiembrie, prin dispoziţia emisă de primarul general al Chişinăului, Nistor Grozavu, Silvia Radu a fost numită în funcţia de viceprimar, iar ulterior şi în cea de primar general interimar”.

În opinia consilierului, Nistor Grozavu, fiind numit în funcţia de primar general interimar prin decizia CMC şi executând interimatul funcţiei, nu avea competenţa legală să numească un alt primar interimar”.

Potrivit lui, „Nistor Grozavu, care este cercetat penal pentru acţiunile sale ilegale, legate de exercitarea funcţiei de viceprimar, este vulnerabil şi există probabilitatea influenţării sale, iar legalitatea acţiunilor acestuia trezesc o bănuială rezonabilă de comitere a acţiunilor de depăşire şi abuz de serviciu”.

„Decizia de numire în funcţie nu este argumentată, este emisă fără a ţine cont de cercetări şi analize, precum şi nu a fost motivată nici necesitatea strategică stringentă de numire a Silviei Radu în funcţia de primar general interimar al municipiului Chişinău”, se menţionează în sesizare.

După cum a informat anterior INFOTAG, pe 6 noiembrie, prin decizia primarului interimar Nistor Grozavu, în funcţie de viceprimar au fost numiţi consilierul din partea PPEM, Ruslan Codreanu, şi Silvia Radu. Ulterior, Grozavu a renunţat la împuternicirile sale de primar interimar, locul lui fiind luat de Silvia Radu. În opinia unor experţi, în primărie Radu reprezintă interesele preşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.