Social

EXPERT: DACĂ UN POLITICIAN ESTE ACUZAT DE O INFRACŢIUNE, EL TREBUIE SĂ-ŞI SUSPENDE ACTIVITATEA

16 noiembrie, 2017

Dacă un politician este acuzat de comiterea unor infracţiuni grave, el trebuie să-şi suspende activitatea publică până la clarificarea situaţiei, până la confirmarea sau infirmarea acuzaţiilor, consideră fostul reprezentant al Moldovei la ONU, Alexei Tulbure.

Potrivit agenţiei INFOTAG, politologul a scris pe pagina sa de facebook că „liderului Partidului Democrat, coordonatorul coaliției de guvernare din Moldova, omul de afaceri Vlad Plahotniuc, a fost acuzat de comiterea omorurilor la comandă, de creare a unui grup criminal, de amenințări, falsuri, șantaj și furt au fost adresate”.

„Dar Plahotniuc, prin intermediul mass-media controlate, pune la îndoială mărturiile, subliniind că acuzațiile vin din partea unor condamnați. În același timp, „mașina de propagandă” a oligarhului uită să spună că mărturiile unor astfel de oameni au aceeași putere procesuală ca şi mărturiile persoanelor care nu sunt condamnate”, a spus expertul.

În opinia sa, propagandiștii lui Plahotniuc au fost instruiți să atace procurorii români care au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea de către Plahotniuc a unui grup criminal.

„Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România este acuzată că este un instrument de luptă politică împotriva „integratorului european” Plahotniuc și rudelor sale. De asemenea, aceasta este acuzată că este mâna Moscovei”, a scris Tulbure, menționând că „procurorii sunt acuzați şi de organizare interceptării convorbirilor telefonice ale conducerii de vârf a Moldovei”.

Politologul a menționat că este evident comportamentul banditesc al lui Plahotniuc și consideră că, „cu cât Plahotniuc și oamenii lui se vor apăra mai mult în acest fel și nu vor coopera cu sistemul judiciar românesc, cu atât mai fermă va fi convingerea că acuzațiile împotriva lor sunt întemeiate”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.16 16:16 Serafim
    Alexei are capacitatea el este bine pragatit pentru ministeru de externe...
  2. 2017.11.16 16:20 Grigore
    Chindva dl Tulbure a fost in echipa PDM, acum el critica si PDM si pe dl Plahotniuc. Intrabarea, de ce el face asta atit de agrsiv?
  3. 2017.11.16 16:22 Petrea
    Dl Tulbure este cinstit si corect.
  4. 2017.11.16 16:25 Ozea
    Clar ca do Alexei vre la puterea, evident lucru.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.