Social

PREMIERUL A CERUT INVESTIGAREA ACCIDENTULUI ÎN MINA ÎN CARE AU MURIT TREI PERSOANE

21 noiembrie, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut investigarea minuţioasă a accidentului în mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, în care în ajun au murit trei persoane.

Potrivit agenţiei INFOTAG, salvatorii au fost alertați în jurul orei 20.00 de soțiile muncitorilor, după ce au văzut că bărbații nu se întorc acasă de la muncă. Imediat, în teren a intervenit prima echipă de salvatori, care a constatat că s-a prăbuşit tavanul minei, iar sub ruine a descoperit corpurile neînsuflețite a doi bărbați, iar al treilea a decedat în drum spre spital.

Trei echipe de intervenție, cu un număr de aprope 20 salvatori și pompieri au lucrat în teren pentru cercetarea locului accidentului, asigurîndu-se că nu mai există persoane care au avut de suferit, dar și pentru a face posibil accesul organelor de drept pentru cercetarea circumstanțelor care au dus la producerea acestui incident.

În cadrul şedinţe de urgenţă convocată la Guvern, premierul a dispus ca instituțiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor și să le sprijine cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, Pavel Filip a cerut declanșarea unor investigații imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibil ca un astfel de incident să aibă loc, dar și pentru identificarea responsabililor.

Totodată, prim-ministrul a dispus efectuarea imediată a controalelor la toate minele din ţară, să fie verificate condițiile de siguranță în care activează și, în cazul în care sunt depistate nereguli, să se intervină imediat pentru stoparea activității lor, în conformitate cu legea.

Potrivit informaţiilor din presă, cei trei mineri decedaţi sunt locuitori ai satului Măgdăceşti, raionul Criuleni. Ei s-au pomenit sub ruine încă de la ora 14.00, dar proprietarii minei nu au alertat autorităţile despre accident. Rudele muncitorilor susţin că la mină nu se respectau condiţiile de muncă şi tehnica securităţii.

Procuratura a pornit două cauze penale pe marginea accidentului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.21 14:22 Lidia
    Dl Filip tot timpu sa starue sta alaturi de dorintele oamenii de rind.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.