CREDITE AGRO

Social

SECŢIA ENDOCRINOLOGIE A INSTITUTULUI MAMEI ŞI COPILULUI A FOST DESCHISĂ DUPĂ RENOVAREA FĂCUTĂ CU SPRIJINUL ROMÂNIEI

22 noiembrie, 2017
<mt_str50>

Marţi a fost deschisă Secţia endocrinologie a Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, care a fost renovat cu sprijinul României.

Solicitată de agenţia INFOTAG, reprezentanta institutului, Steluţa Andreeva, a spus că valoarea totală a cheltuielilor pentru renovare este de 2,6 mil. lei din acel 1 mil. de euro alocat în 2014 de către Guvernul României pentru renovarea şi modernizarea Institutului.

„Obiectivele principale au fost renovarea şi dotarea secţiilor de lăuzie şi obstetrică, dotarea centrului de screening prenatal, renovarea şi dotarea secţiei de reanimare, modernizarea spaţiului de primire a pacienţilor şi renovarea secţiilor de endocrinologie, alergologie şi cardiologie”, a spus ea.

Potrivit ei, ulterior, România a fost de acord să ofere Institutului încă 1, 5 mil. de euro pentru renovarea, dar şi dotarea cu mobilier a mai multor secţii şi spaţii din cadrul Clinicii Pediatrie, dar şi din cadrul Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu”.

La ceremonia de inaugurare a secţiei, Ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă, a spus că banii din cadrul acestui proiect au fost utilizaţi în mod corespunzător.

„Vrem ca să existe condiţii europene pentru toţi copiii din ţară, astfel vom continua pe aceeaşi linie şi vom urmări pas cu pas evoluţia rezultatelor proiectelor la care ne-am angajat. Mă bucur că de toate aceste proiecte vor beneficia anume cetăţenii Republicii Moldova”, a spus diplomatul.

INFOTAG precizează: Secţia endocrinologie pediatrică şi-a început activitatea în anul 1985. Anual în această secţie beneficiază de tratament 650-700 de copii, care au patologii ca forme complicate de obezitate, maladii ale glandei tiroide, probleme de creştere şi tulburări de dezvoltare în perioada de pubertate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player