Social

DOI CETĂȚENI MOLDOVENI, ACUZAȚI DE PĂSTRAREA DROGURILOR, SE AFLĂ ÎN RUSIA ÎN AREST PREVENTIV DE MAI BINE DE DOI ANI

30 noiembrie, 2017

Doi cetățeni ai Moldovei, Victor Melnic și Vitalie Danu, acuzați de păstrarea drogurilor, se află în arest preventiv în oraşul rus Krasnodar din august 2015.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, la o conferință de presă, avocatul lor, Andrei Briceag, a spus că ei se află în închisoare deja de 18 luni, chiar dacă, potrivit legislației Rusiei, așa ceva este interzis.

„Clienţii mei se declară nevinovaţi şi sunt gata să demonstreze acest lucru. Ei au plecat în Rusia la muncă, însă au ajuns într-o situaţie foarte neplăcută, care i-a costat sănătatea şi câţiva ani de libertate”, a spus avocatul.

Potrivit lui, clienţilor săi, ca cetăţeni străini, nu au un traducătorm iar avocatul lor este rus.

„Străinilor trebuie să li se asigure neapărat un trăducător, precum și o alternativa de a angaja un avocat în baza de contract. Nici primul punct și nici al doilea nu a fost îndeplinit de către autoritățile din Krasnodar. Tinerii, în vârstă de 20 și 21 de ani, au fost plasați într-o celulă cu alți trei indivizi care i-au amenințat cu violență fizică și i-au forțat să scrie o cerere precum că aceștia nu au nevoie de trăducător”, a spus Briceag.

El a presupus că de o asemenea situație sunt interesate organele de anchetă, pentru care este profitabil să încheie cazul și să-l transmită în instanță.

„Nu vreau să intru în detalii privind acuzațiile aduse băieţilor de către oamenii legii ai Rusiei. Acum nu aceasta e problema esențială. Problema ține de maltratarea tinerilor în calitate de cetăţeni străini, de ignorarea totală a drepturilor lor civile și a demnității umane. Cerem autorităților moldovenești să intervină în această istorie. Din păcate, după câteva luni de lucru la acest caz, am ajuns la concluzia că astăzi, viața unui cetățean al Moldovei în Rusia nu costă niciun ban”, consideră avocatul celor doi tineri.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.30 18:02 Fima
    Da dl Dodon - CEL MAI MARE PRIETEN RUSIEI stie despre asa caz?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.