Social

SPEAKERUL PARLAMENTULUI ŞI PREMIERUL MOLDOVEI AU EXPRIMAT CONDOLEANŢE ÎN LEGĂTURĂ CU DECESUL REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

06 decembrie, 2017

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, şi prim-ministrul Pavel Filip au exprimat condoleanţe în legătură cu decesul Regelui Mihai I al României. Potrivit agenţiei INFOTAG, ei au transmis marţi mesaje de condoleanțe Casei Regale și poporului român.

„Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelență, o personalitate de talie internațională, care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României. Regele Mihai I și Casa Regală a României au fost și rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român și un model de loialitate, curaj, demnitate și generozitate pentru toți românii”, se arată în mesajul speakerului.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se spune în mesajul premierului Pavel Filip.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață marţi, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile - în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Regele Mihai I este ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață. El s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie 2016, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne. La 25 octombrie regele a împlinit 96 de ani.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.