Social

FOSTUL PREMIER VLAD FILAT A TRANSMIS UN MESAJ CĂTRE CSJ ÎN AJUNUL EXAMINĂRII CERERII SALE

12 decembrie, 2017

Fostul premier Vlad Filat a transmis un mesaj către Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) în ajunul examinării cererii sale. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat avocatul său, Igor Popa, într-un interviu pentru „Ziarul de Gardă”.

Potrivit avocatului, acest mesaj către CSJ este ultima posibilitate de a contesta sentinţa finală a instanţei.

„Dacă instanţa va respinge cererea, Vlad Filat va căuta dreptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a menţionat avocatul.

În mesajul lui Filat, publicat de avocat, se menţionează că, „după 26 de luni de la începerea procesului, lucrurile au devenit clare pentru cunoscători şi necunoscători”.

„Eu nu-mi doresc decât să am parte de o judecată, dar nu de o execuţie. În toată această perioadă am solicitat doar lucruri legale şi, dacă vreţi, umane: proces public, în care să fie examinate probele, dar nu denunţuri mincinoase; să fie audiaţi martorii apărării; efectuate expertize financiare, astfel încât decizia instanţei de judecată să fie o judecată de valoare, dar nu una de interes. În acest context, având în vedere că recursul ordinar depus anterior nu a fost acceptat spre judecare, aştept ca cel puţin de aceasta dată CSJ să ia o decizie legală şi să admită spre examinare recursul în anulare”, a subliniat Filat.

CSJ va examina marţi, 12 decembrie, cererea de recurs în anulare în dosarul fostului premier Vlad Filat. Astfel, CSJ se va pronunţa referitor la faptul dacă cererea va fi sau nu admisă.

După cum a informat anterior INFOTAG, pe 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani privaţiune de libertate cu confiscarea averii şi cu interdicţia de a ocupa funcţii publice timp de cinci ani, precum şi i-a fost aplicată o amendă de 60 mii lei ($3 mii). El este acuzat de corupţie, trafic de influenţă şi obţinerea de mită în sumă de $250 mil. de la omul de afaceri Ilan Şor. Toate acuzaţiile au fost aduse în baza mărturiei lui Şor, care a fost arestat cu câteva zile înainte de pronunţarea sentinţei. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru Filat, considerând că sentinţa este prea blândă. Avocaţii sunt de părerea că clientul lor este nevinovat şi trebuie eliberat.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.12 11:23 Efim
    Saracu el, saracu!
  2. 2017.12.12 11:25 Grigore
    A vedi on jil na sirocuiu nogu...
  3. 2017.12.12 11:31 Maria
    Inca un an maximum si dl Filat sa fie eliberat.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.