Maib_Agro

Social

GRAŢIE CONTRIBUŢIEI GERMANIEI, LA LEOVA VA FI CONSTRUIT UN APEDUCT MODERN

17 ianuarie, 2018
<mt_str50>

Graţie contribuţiei financiare oferite de Guvernul Germaniei prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), la Leova au început lucrările de construcţie a unui sistem modern de aprovizionare cu apă şi canalizare.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au relatat pentru INFOTAG că proiectul prevede construcţia unui apeductul magistral între Leova şi orăşelul Iargara, cu o lungime de circa 23 km. La acest apeduct vor mai fi conectate satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23,4 mii de locuitori.

Potrivit experţilor Agenţiei, lucrările de construcţie vor fi efectuate de compania „Polimer Gaz Conducte”. Acestea vor fi monitorizate conform legislației naționale în vigoare, precum și de către experții internaționali delegați de GIZ.

Valoarea totală a lucrărilor este de circa 3 mil. Euro, dintre care 2,4 mil. euro sunt oferiţi de Germania, iar 600 mii euro sunt alocaţi din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și de Consiliul Raional Leova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.17 12:09 Ana
    Pentru dezvoltarea si modernizarea banii si investitii trebue chit mai mult...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player