Social

MOLDOVA ESTE CUFUNDATĂ ÎN NĂMEŢI

18 ianuarie, 2018

Vântul şi ninsorile puternice care cad necontenit de miercuri seara a creat o mulţime de incomodităţi în Moldova. Joi dimineaţa, 55 de localităţi din 13 raioane au rămas fără energie electrică.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, noaptea, salvatorii au oferit ajutor mai multor şoferi care s-au pomenit blocaţi în nămeţi. Pe traseul R-34, în apropiere de Giurgiuleşi au fost stopate şapte camioane. Decizia de a stopa autocamioanele a fost luată pentru a evita riscul blocării acestora în nămeți, în condițiile în care ninge abundent.

Pompierii şi salvatorii au recurs la autospeciale în satul Mîndreşti, raionul Teleneşti, unde patru autoturisme şi un camion au rămas blocate în zăpadă. Pentru stabilizarea situaţiei pe drumuri au fost folosite în total 1200 tone de materiale antiderapant. Pe drumuri se află 148 de unităţi de deszăpezire şi lucrează 185 de muncitori

Potrivit datelor Poliția de Frontieră, din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, două puncte de trecere a frontierei, Giurgiulești-Reni și Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveț, și-au sistat activitatea. Serviciul Vamal anunță că și-au sistat activitatea şi posturile vamale Giurgiulești 1, Ceadîr-Lunga 2, precum și postul de tip debarcader Molovata, unde, din cauza vântului puternic, este sistată activitatea bacului care face legătura între localitățile Molovata Veche și Molovata Nouă.

Ninsoarea a perturbat zborurile pe Aeroportul Chișinău, căci cel puţin şase curse aeriene au fost amânate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să apeleze de urgență serviciul 901 în situații de risc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.